Fransa’dan yardım tırıyla yola çıkan gurbetçi kadın Türkiye’ye ulaştı
Yıllar önce Fransa’ya yerleşen Yozgatlı gurbetçi bir ailenin kızı olan 24 yaşındaki Gülfem Varlıklı, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depreme kayıtsız kalmadı.
4 yıldır tır kullandığını söyleyen Gülfem Varlıklı, Fransa’da bir dernek öncülüğünde toplanan yardımları 2 yıl önce kendisine aldığı tırla Kahramanmaraş’a ulaştırmak için yola çıktı.
“Bu mesleğe 20 yaşında başladım”
Tek başına 2 bin 660 kilometre yol yapan Gülfem Varlıklı, İstanbul’da mola verdiğinde şu sözleri kullandı:
Ailemde kimse kamyon kullanmıyor. Uzun yolu ve büyük araçları sevdiğim için meslek olarak yapmaya karar verdim. Fransa’da doğup büyüdüm, ailem Yozgatlıdır. 20 yaşında bu mesleğe başladım. Şu an 24 yaşındayım ve 4 yıldır bu işi yapıyorum. Önce kendi şirketimi kurdum ve kendi kamyonumu aldım. Kendi kamyonumu alıp istediğim yere gitme hayallerim vardı. Hayallerimden biri Türkiye’ye gelmekti. Geçen yıl 6 ayda 3 kez Türkiye’ye gittim. Şimdi beyin sarsıntısı nedeniyle Türkiye’ye geri döndüm. Zaman kaybetmemek için otoyoldan geldim. Macaristan, Romanya ve Bulgaristan bana pek güven vermedi.
“Fransa’dan Kapıkule’ye 2 buçuk günde girdim”
2 buçuk gün sonra Türkiye’ye geldiğini söyleyen Gülfem Varlıklı, şunları söyledi:
Ayrıca kadın olduğum ve yalnız olduğum için endişelendim. Türkiye’de çok üzücü bir durum var. Derneğimizle birlikte tırımıza yükledik. Fransa, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan artık karayolu ile Türkiye’ye geçtim. 2 buçuk günde Fransa’dan Kapıkule’ye giriş yaptım. Benim için bu durum gurur verici çünkü bu endişenin üstesinden geleceğimi düşünmemiştim. Ama beyin sarsıntısındaki insanların çaresizliği benim için daha değerliydi.
“Gülfem Hanım’ı takdir ediyorum”
Gülfem Zengin’e Kahramanmaraş’a kadar eşlik edeceğini söyleyen Gökhan Baylan, şunları söyledi:
Gülfem Hanım’ı daha önce bir iş vesilesiyle tanımıştım. 2 gün önce Maraş’taydım. Arkadaşlarımızla gittik, yardım ettik. Gülfem hanım dün beni aradı nasıl yapacağımı sordu. Kamyondaki işleri depoya indirmek istedi. Depodan trenle Kayseri’den Maraş’a gideceklerdi. 5-6 saatlik bir telefon trafiği ile Maraş Valiliği’ne ve ardından AFAD Bölge Müdürlüğü’ne ulaştım. Gülfem Hanım’ı takdir ediyorum. Etrafta bir sürü kamyon var ama Gülfem hanım hanımefendi ve genç yaşına rağmen kendinden emin hareket etti. Harika bir iş, onu tebrik ediyoruz.
Gülfem Varlıklı ve arkadaşları daha sonra yola çıktı.